Oud nieuws

 
Mei 2011 
 
EU_rapport_Gevaren bij ELF en HF blootstelling mei_2011a.doc 
 
Mei 2011 
 
Raad van Europa overweegt advies verlaging blootstelling aan EMV_mei_2011.doc 
 
Februari 2011
 
Fragopoulou et al 2010b.pdf
 
November 2010

'Bomen hebben last van straling door draadloze netwerken'

Bron: Tuin en Landschap 11 nov. 2010

Elektromagnetische straling heeft een negatief effect op de gezondheid van bomen. Dit blijkt uit recent onderzoek van onder meer de TU Delft, TNO, de gemeente Alphen aan den Rijn en de leerstoelgroep plantcelbiologie (Wageningen Universiteit).

Bomen hebben last van elektromagnetische straling. Bij het onderzoek werden in een proefopstelling onder meer twintig essen gedurende drie maanden blootgesteld aan zes stralingsbronnen. De straling waaraan de bomen zijn blootgesteld is opgewekt met wifi-accesspoints (toegangspunten voor draadloze netwerken).

Bladeren dichtbij de stralingsbronnen vertoonden aan het einde van de onderzoeksperiode ’loodglansachtige effecten’. Deze effecten blijken het gevolg te zijn van het afsterven van de boven- en onderepidermis van de bladeren. De ’loodglans’ wordt opgevolgd door verdroging en afsterven van een deel van het blad. Zaaiculturen van onder meer Arabidopsis en maïs - die waren blootgesteld aan de straling - lieten een vertraging zien in groei en bloei ten opzichte van de controlegroep in een identieke maar stralingsloze klimaatruimte.


Oktober 2010 (2)

'Ziek door techniek'

Wij leven in een tijd vol met apparaten die ons leven gemakkelijk maken en die ons vermaken. Het is allemaal zo snel gegaan dat wij ons haast niet meer voor kunnen stellen dat het ooit anders was! Dit gemak en het vermaak zorgt er tevens voor dat wij niet stil staan bij het feit dat we ongemerkt worden beinvloed door deze alom aanwezige en nog steeds toenemende aantallen van digitale hebbedingetjes.
Tegelijkertijd verschijnen steeds meer artikelen in de internationale media die ons wijzen op de nadelen en gezondheidsinvloeden die kleven aan deze moderne gemakstoestellen. Blader door deze website, volg enkele links en ga bij uzelf te rade: hoe is het met mijn gezondheid gesteld? Kan ik mijn leven wellicht wat bewuster leven, met minder apparaten, minder tijd achter de Pc, meer tijd voor gezin of hobby? Helaas lopen onze officiële instanties hierbij verre van voorop qua informatievoorziening en weten huisartsen bar weinig over de effecten van ElectroMagnetische velden en hun invloed op onze gezondheid. Zaak is dat wij onszelf informeren en voorzorgsmaatregelen treffen om de gezondheid van onszelf en onze kinderen voor de toekomst te kunnen waarborgen.

Oktober 2010 (1)

Tijdens metingen bij clienten kom ik maar al te vaak ondeugdelijke electrische installaties tegen. Het effect hiervan is dat soms zeer sterke elektrische en magnetische velden ontstaan met navenante gevolgen voor de betrokken personen. Mijn advies hier is om alleen geauthoriseerd en gekwalificeerd elektrotechnisch personeel in te schakelen bij aanpassingen aan de electrische installatie. Het voordeel (een gezonde en veilige omgeving) betaalt zich altijd terug!
Juni 2010 - 2
 
Elk mens wordt dagelijks belast met de nodige zaken die leiden tot vormen van stress. Het lichaam kan daar tot op zekere hoogte prima mee omgaan, mits het voldoende nachtrust, goede voeding, voldoende beweging enz. krijgt. Als dit niet het geval is, raakt het lichaam overbelast en begint stressverschijnselen te vertonen (onrust, oververmoeidheid, overgevoeligheid, allerlei 'vage' klachten). Negeren van de verschijnselen kan leiden tot ernstige gezondheidsbedreiging. 
 
Elektrostress was tot voor 20 jaar geleden geen probleem omdat het fenomeen nagenoeg niet bestond en mensen er ook niet of nauwelijks aan werden blootgesteld. Dat is tegenwoordig wel anders! Lichaamsbelasting door elektrostress wordt tegenwoordig geschat op 15% of meer van het totaal en verdient daarom onze onverdeelde aandacht.
Heeft u uw omgeving 'aangekleed' met veel electronische en digitale gemaksartikelen, dan is deze boodschap speciaal voor u!
Bekijk deze website en lees over de feiten. Wellicht is een huismeting bij u de eerste stap naar herstel van uw gezondheid!
 
 
April 2010

DECT telefoons en hartritmestoornissen - "DECT* phone affects the heart" (Engels / English)

http://www.magdahavas.com/

* Digitally Enhanced Cordless Telephone - Digitaal Verbeterd Draadloos Telefoontoestel (het type dat in praktisch elk huishouden staat!) 


Februari 2010

Nieuw mobieltje nodig?

Let ook op de SAR waarde!

SAR = Specific Absorption Rate - een aanduiding die de mate van opwarming van lichaamsweefsel aangeeft tijdens het bellen - hoe lager hoe beter! 


December 2009 - Hé Sint, geen mobieltje voor een kind!
Geen mobieltje voor een kind!


September 2009

Elektromagnetische Straling, een zorg erbij!
Straling? Hoezo straling?
Niet iedereen is zich vandaag de dag bewust dat de moderne maatschappij een enorme hoeveelheid apparatuur heeft geïntroduceerd in onze woon- en werkomgeving, welke samen steeds meer straling produceren. De volgende vragen zijn aan de orde:
Wat is EMstraling?    Waar komt EMstraling vandaan?

Is dit erg?Vroeger was dit geen probleem! Waarom nu dan wel?

Maar wat nu?Hoe kun je in deze maatschappij dan nog leven, wonen en werken?