Acceptatie en erkenning

Overgevoeligheid voor Electromagnetische straling is nog nauwelijks geaccepteerd en dat is deels ook wel begrijpelijk! Hoe kan het dat iemand die uiterlijk gezond oogt, toch zo ziek zijn? Al snel is het oordeel daar: 'stel je niet aan', 'ik voel toch ook niets', enz.
 
Als je last hebt van overgevoeligheid, ontbreekt het je vaak aan energie om je te verweren, laat staan verdedigen. Het feit dat er nog steeds te weinig goede (vooral wetenschappelijk erkende) methoden zijn voor waarneming, helpt ook al niet en zal niet bijdragen aan erkenning op korte termijn.
 
Dat een steeds grotere groep mensen elkaar weet te vinden (vooral via Internet) en ervaringen uitwisselt, zal er in de toekomst toe leiden dat overgevoeligheid voor EM straling zal worden geaccepteerd en serieus wordt genomen. Iedere gevoelige zal daarin een rol kunnen spelen door mee te werken aan metingen en onderzoek via betrokken instanties (o.a. www.stichtingEHS.nl). Het is tevens belangrijk dat je klachten meldt bij huisarts en GGD. 
 
Relaties tussen Elektrostress en psychische en emotionele ervaringen: Regenton model.pdf 
 
Startpagina